Tips als je rijlessen wilt gaan volgen

Als jij wilt gaan starten met rijlessen, is het uiteraard een zeer spannende tijd voor je. Er komt veel op je af. Eerst is het natuurlijk belangrijk om een goede rijschool te vinden.

Wat rondvragen bij familie of vrienden is een goede start. Maar hoe kun je nu eigenlijk zo snel mogelijk en zo voordelig mogelijk dat rijbewijs in je bezit krijgen? Wil je gaan lessen dan kun je bij rijschool nieuwegein terecht voor een geheel vrijblijvende les. Wij geven vandaag een aantal tips om dit te realiseren.

  1. Langere rijlessen nemen: Het is aan te raden om lessen van 2 uur in te plannen. Zo zit je langer in de auto en kan er veel meer behandeld worden. Als je namelijk net gaat lessen, zul je altijd even moeten opwarmen en als je dan lessen van 2 uur neemt leer je vaak een stuk beter. Bespreek dit met je instructeur
  1. Direct starten met leren voor je theorie: voordat je mag gaan afrijden moet je eerst het theorie examen behalen bij het CBR. Dit is niet gemakkelijk en het kan voorkomen dat je er een aantal keer over moet doen. Maar het is ook goed om dit te combineren met de lessen, door de theorie te combineren met de praktijk steek je er doorgaans meer van op.
  1. Laat geen weken vallen: Iedereen kan natuurlijk is een weekje op vakantie zijn, maar het is belangrijk om vooral regelmatig rijlessen te volgen. Laat er bijvoorbeeld geen maand tussen zitten. Regelmatig achter het stuur zitten zorgt ervoor dat je veel beter en sneller leert, zo heb je doorgaans dan ook minder rijlessen nodig.
  1. Zorg voor een gevulde maag: Het klinkt misschien heel logisch, maar als je tijdens de rijlessen honger hebt dan ben je er vaak niet helemaal bij met je hoofd. Zorg dan ook dat je wat gegeten hebt voordat je met de rijlessen start, ook is het natuurlijk mogelijk om een snack mee te nemen in de auto, maar overleg dit wel met de instructeur.

We hebben enkele tips met je behandeld om zo snel mogelijk je rijbewijs te behalen. Als jij rijlessen gaat volgen, dan wensen we je heel erg veel succes toe!